Enric I. Canela

La instal·lació d’una capella a la Facultat d’Econòmiques i Empresarials de la UB ha generat polèmica entre els alumnes que estudien a l’edifici, que veuen en el nou espai una sala menys d’estudi, ja que aquesta s’ubicarà a l’antiga aula ‘Schumpeter’, segons un comunicat de l’assemblea d’estudiants de la Facultat.

La ubicació d’aquesta capella respon a un conveni signat entre la UB i l’Arquebisbat de Barcelona el 1988 amb data il·limitada, pel que la universitat es compromet a acollir dues capelles entre tots els seus campus. L’altra està a l’Edifici Històric.

La degana de la Facultat, Elisenda Paluzie, ha explicat que es tracta d’una reubicació de la capella per a la qual s’ha buscat l’espai amb menys llum de l’edifici, i que, en el marc de la fusió de ambdues facultats, els alumnes comptaran amb set noves aules d’estudi de les quals gairebé han acabat les obres.

Jo crec que aquest conveni s’hauria de denunciar. L’església no ha de fer res a la UB. Franco és mort.

9 respostes a “Volem una sala d’estudis a la Catedral de Barcelona”

 1. a 02 des. 2010 a les 10:14 alberto

  Al 1988 Franco també era mort.

 2. a 02 des. 2010 a les 10:19 Pablo

  Bon dia,

  He llegit la Vanguardia i m’he assabentat de la problemàtica que comporta aquesta capella dins la Universitat de Barcelona. Tot seguit, he estat indagant per Internet les diverses opinions de professors i alumnes, quan m’he topat amb la seva.

  Primer, em sembla un text poc coherent. Jo, que sóc una persona de Dret, potser entenc les coses diferents que un bioquímic, segur que sí. Tanmateix, això no treu que, respecte algunes qüestions, es pugui analitzar la situació mitjançant una visió objectiva: la última frase del seu text és, quant menys, tendenciosa, pròpia d’un adolescent de 19 anys en plena esfervescència anticlerical. En un món com aquest, en el que tothom està connectat a la xarxa i pot veure absolutament tot, les ments més reconegudes han de ser més responsables amb el que diuen.

  No es pot anar pel món, avui dia, en comptes de queixar-se d’aquesta bajanada, alegrant-se dels atacs lingüístics que pateix la nostra societat d’ambdós bandes i després anar a la manifestació en contra de la Sentència del Tribunal Constitucional, pobre maltractat, sense saber absolutament res del que diu la Sentència (estic segur que vosté hi va anar i no tenia ni idea del que deia la Sentència, cosa molt extesa últimament).

  S’ha preguntat si la seva vida va per bon camí? Tant autoodi potser no és bó. Jo sóc feliç amb el que crec i el que sóc, potser vosté també, coses més extranyes es veuen.

 3. a 02 des. 2010 a les 3:43 Pol Llaunaries

  Professor Canela, hi ha amenaces molt greus de laicistes integristes i violents contra els estudiants que van a la capella d’Economiques de la UB (catòlics o potser no, a la capella pot entrar qualsevol, tothom, si manté cortesia i un comportament adequat).

  Aquests laicistes radicals i violents estan fent una campanya d’amedrentament contra els que van a la capella i van servir violència i amenaces.

  Quan condenarà vosté la violencia contra els catòlics a la UB?

 4. a 02 des. 2010 a les 7:54 enriccanela

  Alberto,
  Si però la seva ombra no i l’Opus Dei tampoc. Són residus del franquisme.

 5. a 02 des. 2010 a les 8:01 enriccanela

  Pablo,
  El text pot ser incoherent però està estret directament de La Vanguardia, no és meu. Jo només he posat: “Jo crec que aquest conveni s’hauria de denunciar. L’església no ha de fer res a la UB. Franco és mort.”
  Aquest frase és, naturalment, tendenciosa, l’única meva. No vull una església a la UB, com no vull un bingo. Ni estic en contra de la religió ni del joc (ben portat). Cadascú el que vulgui. La universitat té uns objectius ben concrets i definits per llei i entre ells no el culte.
  Això no té res a veure amb la llengua, ni amb la política, ni amb el futbol. Coses diferents. La llengua té a veure amb la universitat, la religió no.
  Pel que fa al que diu la sentència del TC, sé el que es va publicar primer, però no he llegit mai tot el text. Sé de totes formes suficient. Considero que el TC no hauria de dir res sobre l’Estatut de les nacionalitats, que era l’esperit amb que es va aprovar la Constitució. I si, vaig anar en contra. Més encara, a l’endemà de ser publicada vaig fer un parlament.
  Jo no tinc cap autoodi. Sóc feliç amb moltes coses i amb altres no. La vida té de tot.
  Resum. No sóc anticlerical ni vull una capella a la meva universitat.

 6. a 02 des. 2010 a les 8:04 enriccanela

  Pol Llaunaries,
  Jo condemno ara mateix qualsevol acció violenta. Sóc pacifista de mena.
  Ser laïcista no és ser violent ni estar a favor de la violència. Jo crec que a la universitat, laica, no ha d’haver cap capella.
  S’ha d’impedir la violència per s’hauria de treure la capella. Jo no he barrejat res. Tampoc sabia que hi hagués violència quan vaig escriure això. Hagués dit el mateix condemnant la violència.

 7. […] dia, en base a un article de La Vanguardia, vaig esciure Volem una sala d’estudis a la Catedral de Barcelona. Deia: “Jo crec que aquest conveni s’hauria de denunciar. L’església no ha de fer res a la […]

 8. a 28 des. 2010 a les 11:29 Rosa B.

  Aquest debat no té cap mena de sentit fins que no s’aturi la violència contra els membres de la comunitat universitària catòlics. Per què han d’aguantar insults, empentes, cartells que inciten a l’odi (esglésies en flames i frases com “los cristianos son como ratas”)? Si a la universitat no existeix cap mena de respecte pel que pensa i creu diferent, ja podem plegar!
  [afegir que els fets que s’han produït són delictes penals, així que hauríem de reflexionar…]

 9. a 28 des. 2010 a les 1:49 enriccanela

  Rosa B.,
  No hi ha debat, responc a qui m’escriu. Estic absolutament en contra de qualsevol violència, insult o manca de respecte.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació