Enric I. Canela

El Govern va aprovar dimarts autoritzar el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a atorgar una subvenció de 310.848 euros a la Fundació Universitat Catalana d’Estiu per ajudar a finançar la seu del projecte Centre Transfronterer d’Estudis Pau Casals a Prada (Conflent). Aquest diners es distribuiran en tres anualitats, de la següent manera: 100.000 euros (2010), 100.000 euros (2011) i 110.848 euros (2012).

L’objectiu d’aquest projecte és adequar una seu per oferir, durant tot l’any, formació de caràcter transfronterer a estudiants d’ensenyament secundari i universitari dels Països Catalans. L’edifici que s’ha de rehabilitar data del 1923, és obra de l’arquitecte barceloní Ricard Segalà i va allotjar el músic Pau Casals durant el seu exili a Prada.

Aquesta subvenció se suma a l’acord que es va subscriure recentment entre el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, l’Institut d’Estudis Catalans, la Xarxa Vives d’Universitats i la Fundació Universitat Catalana d’Estiu, segons el qual, les 21 universitats que integren la xarxa podran organitzar cursos monogràfics dins la Universitat Catalana d’Estiu i, paral·lelament, els cursos que organitzin la UCE i l’Institut d’Estudis Catalans a Prada podran ser reconeguts per les universitats amb crèdits docents.

És una notícia que mereix ser destacada: l¡ajut a la UCE per poder seguir desenvolupant les seves activitats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació