VCN Biosciences premiada


Enric I. Canela

Podem llegir al web de Biocat que l’empresa VCN Biosciences, sorgida del grup de Viroteràpia de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), ha guanyat la tercera edició del Premi BioEmprenedorXXI, que reconeix el millor pla de creació d’empresa innovadora en el sector de ciències de la vida. El lliurament es va fer ahir a la tarda en el marc del Fòrum Biocat, que va reunir més de 700 representants del sector biotecnològic, biomèdic i de les tecnologies mèdiques de Catalunya.

Aquest programa, impulsat per “la Caixa”, Barcelona Activa, Biocat, Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona, pretén facilitar als participants la creació de la seva empresa mitjançant un conjunt d’activitats formatives i l’anàlisi de viabilitat de les idees de negoci.

VCN Biosciences, empresa promoguda pel Dr. Manel Cascalló, el Dr. Ramon Alemany i el Dr. Gabriel Capellà, desenvolupa nous fàrmacs biotecnològics d’elevada potència i selectivitat per fer front al càncer a partir de la plataforma tecnològica que ofereixen els anomenats adenovirus oncolítics. El sistema d’acció dels virus oncolítics és la multiplicació selectiva en cèl·lules tumorals, cosa que provoca alhora la seva mort.

Aquest premi consisteix en una dotació econòmica de 20.000 euros, així com un conjunt d’actuacions dirigides a accelerar el creixement d’aquest projecte, com són un curs formatiu d’alt nivell en estratègia empresarial a la Universitat de Cambridge, presència en una fira internacional de referència del sector, participació en un pont tecnològic i d’innovació i sis mesos gratuïts en la incubadora d’empreses de Barcelona Activa.

Cal felicitar aquesta iniciativa i alegrar-nos de l’esperit emprenedor dels seus creadors. Aquestes empreses són el camí que hem de seguir.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació