Enric I. Canela

Als meu gust es queda curt. Llegeixo que els ministres europeus de Sanitat i Consum han aprovat, després de tres anys de negociacions, un nou etiquetatge obligatori per als aliments. Les etiquetes hauran d’informar de manera obligatòria del contingut energètic, els carbohidrats, els greixos saturats i no saturats, el contingut de sal i les proteïnes per cada 100 grams o 100 mil·lilitres de producte.

El projecte de reglament, que encara ha de ser ratificat pel Parlament Europeu, de moment, no afectarà les begudes alcohòliques, el vi, la cervesa i els licors, tot i les reclamacions del govern espanyol. També en queden al marge els aliments no envasats, tret que cada estat membre decideixi el contrari. La informació nutricional sobre nivells de colesterol i fibra serà només d’aplicació voluntària, mentre que la Unió obligarà a detallar la presència de substàncies que poden provocar al·lèrgies.

Els països de la UE tindran entre tres i cinc anys per aplicar el nou etiquetatge i, per tant, s’espera que entri plenament en vigor l’any 2013.

No diu res de la mida de la lletra. Hi informacions que ni amb lupa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació