Enric I. Canela

El País (La aspirina muestra efecto protector frente al càncer) i ABC (Una aspirina diaria con un vaso de leche podría reducir el riesgo de cáncer ) es fan ressò d’un article (Peter M Rothwell, Jill FF Belch, Hisao Ogawa, Charles P Warlow and Tom W Meade. Effect of daily aspirin on long-term risk of death due to cancer: analysis of individual patient data from randomised trials. The Lancet, Early Online Publication, 7 December 2010) que diu que prendre diàriament una aspirina durant 5 anys o més redueix el risc de patir càncer colorectal. Diverses línies d’evidència suggereixen que l’aspirina també pot reduir el risc d’altres tipus de càncer, especialment el del tracte gastrointestinal, però les proves en humans són insuficients. El que van fer els investigadors es estudiar les morts per càncer durant i després dels assaigs aleatoris d’’administració d’aspirina cada dia davant dels controls realitzats originalment per a la prevenció d’esdeveniments vasculars.

El Dr. Rothwell diu que prendre l’aspirina amb calci millora els resultats perquè afavoreix l’absorció.

Evidentment no podem començar a prendre aspirines sense control ja que algunes persones tenen risc de patir hemorràgies.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació