Enric I. Canela

Em va cridar l’atenció que el SINC plataforma del Ministeri de Ciència i Innovació i de la Fecyt publiqués ¿Cómo prevenir el cáncer con vegetales?

El contingut és interessant ja que comenta que els principals isotiocianats presentes de forma natural en la dieta són l’alil isotiocianat (AITC), el fenetil isotiocianat (PEITC) i el sulforafan. A més prenem l’indol-3-carbinol (I3C). Aquests productes ens protegeixen de l’efecte mutagènic, i per tant cancerigen, de les N-nitrosamines presents també als aliments.

No he trobat que els autors de l’estudi hagin publicat recentment algun treball que analitzi aquests temes de forma conjunta. He buscat la informació original i he anat a parar a una not´cia de l’Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación de la Universitat Complutense de Madrid. La notícia és: Prevenir el cáncer con vegetales. Compuestos bioactivos con propiedades terapéuticas i les referències dels autors del 2006 i el 2008. De totes formes he pogut veure que segueixen investigant sobre altres productes químics dels vegetals amb la intenció de conèixer els seus efectes protectors contra el càncer.

El tema és francament interessant atès que hi ha camp a córrer per identificar aquests efectes. Com diuen els autors les plantes de la Família Cruciferae, a la qual pertanyen el bròquil (Brassica oleracea var. Italica), la col (B. oleracea var. Capitata), les cols de Brussel·les (B. oleracea var. Gemnifera), la coliflor (B. oleracea var. botritis), els naps (B. campestres var. rapifera), els raves (raphanus sativus) i els créixens (nasturtium officinale) són rics en aquestes productes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació