A prendre alfa-carotè!


Enric I. Canela

Resulta que en contra del que s’havia considerat sempre, l’alfa-carotè protegeix més contra diferents malalties que el beta-carotè.

Segons un treball recent (Serum alfa-Carotene Concentrations and Risk of Death Among US Adults. Chaoyang Li, MD, PhD; Earl S. Ford, MD, MPH; Guixiang Zhao, MD, PhD; Lina S. Balluz, MPH, ScD; Wayne H. Giles, MD, MS; Simin Liu, MD, ScD. Arch Intern Med. Published online November 22, 2010), l’associació entre les concentracions sèriques d’alfa-carotè i el risc de mort per totes les causes va ser significativa en la majoria dels subgrups estratificats per característiques demogràfiques, hàbits de vida i factors de risc per a la salut. Concretament el càncer de pulmó o les malalties cardiovasculars són molt menors quan la concentració d’alfa carotè és elevada al sèrum.

L’alfa-carotè es troba a les verdures groc-ataronjades (pastanagues, moniatos i carabassa) i verd fosc (bròquil, mongeta tendra, pèsols verds, espinacs, naps verds, cols i fulles d’enciam). Ja ho sabeu, fruites i verdures però pensant en l’alfa-carotè i altres antioxidants vegetals.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació