El colesterol i l’Alzheimer


Enric I. Canela

Fa uns mesos es va publicar l’article Hypercholesterolemia in rats impairs the cholinergic system and leads to memory deficits (Celine Ullrich, Michael Pirchl and Christian Humpel. Mol Cell Neurosci. 2010 Dec;45(4):408-17. Epub 2010 Aug 6). Els autors posen de manifest, en rates, que les dietes elevades en colesterol causen danys cerebrals similars als de la malaltia d’Alzheimer. En les seves conclusions diuen: les nostres dades demostren que la hipercolesterolèmia en rates va causar dany a la memòria, la disfunció colinèrgica, la inflamació, l’augment de cortical de beta-amiloide i tau i microsagnats, tots els indicis, que s’assemblen a una patologia de la malaltia d’Alzheimer.

Doni lloc a la malaltia d’Alzheimer o simplement sembla la malaltia tant és, els danys són els mateixos. O sigui fora colesterol!