Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, va presentat ahir al Consell de Ministres un informe sobre la situació i evolució de l’ocupació a Espanya en el camp de la ciència, la tecnologia i la innovació, així com sobre les actuacions en aquest àmbit del Ministeri de Ciència i Innovació.

El sistema espanyol de recursos humans de R+D+i s’ha consolidat en els darrers anys amb un important creixement en el nombre i qualitat del personal investigador, i la posada en marxa d’una sèrie d’instruments ja plenament incorporats en la política de captació de recursos humans en els centres d’R+D, com és el cas per exemple dels programes Ramón y Cajal, Torres Quevedo, ICREA, etcètera.

Aquest avanç en el sistema d’R+D i ha permès que Espanya se situï entre les potències de recerca ocupant el novè lloc en volum de producció científica i ens acostem als indicadors de personal investigador dels països més avançats. En aquest sentit, l’informe assenyala que el personal total de R+D (en equivalència a jornada completa) ha augmentat un 36% en el període 2004-2009.

Aquesta política de suport als recursos humans d’R+D i va a continuar, mantenint en l’actual escenari d’austeritat pressupostària dels nivells d’ajuts dels últims anys, amb l’objectiu de seguir donant suport al capital humà del nostre sistema de ciència i tecnologia. Al mateix temps, a causa de la necessitat de corregir algunes deficiències del nostre sistema, es posaran en marxa noves mesures, principalment en l’àmbit del Projecte de Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, actualment en tramitació parlamentària.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació