Enric I. Canela

El web de la UB comenta l’article Glucose and caffeine effects on sustained attention: an exploratory fMRI study (Human Psychopharmacology: Josep M Serra Grabulosa, Ana Adan, Carles Falcón, Núria Bargalló Clinical and Experimental. Article first published online: 26 OCT 2010).

El treball planteja que la cafeïna i la glucosa poden tenir efectes beneficiosos sobre el rendiment cognitiu. No obstant això, la base neural d’aquests efectes es desconeixen. El nostre objectiu va ser avaluar els efectes de la cafeïna i la glucosa en l’atenció sostinguda, utilitzant imatges de ressonància magnètica funcional (fMRI).

Les conclusions són: Ja que aquestes àrees s’han relacionat amb l’atenció sostinguda i processos de treball de la memòria, els resultats suggereixen que la cafeïna i la glucosa combinada podria incrementar l’eficiència del sistema d’atenció. Això no obstant, calen més estudis amb mostres més grans i diferents nivells de cafeïna i glucosa per comprendre millor els efectes combinats de les dues substàncies.

Ja sabeu, prendre fruites i un cafè pot anar molt bé. Jo, per exemple, al matí prenc suc de taronja i cafè. Si voleu podeu mirar a la taula quins sucres tenen les diferents fruites. Penseu que la sacarosa es converteix amb glucosa i fructosa i, per tant, per saber la glucosa que aporta heu de sumar a la glucosa de la taula la meitat de la sacarosa. També podeu aprofitar per veure quines fruites tenen menys glucosa.

2 respostes a “El cafè i el suc de taronja ens van bé per pensar millor”

  1. a 12 des. 2010 a les 3:02 Salvador

    I a mi que m’agrada el cafè sense sucre…

  2. a 12 des. 2010 a les 6:31 enriccanela

    Salvador,
    Jo el prenc sense sucre, el sucre és un verí. Glucosa a partir de fruites.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació