Enric I. Canela

Els que em segui aquests articles ja sabreu que m’agrada l’oli d’oliva verge, el suc de taronja, l’arròs integral i el cafè. També que no puc ni veure el sucre. Ara va de cafè, però no de cafeïna.

Llegia que segons els resultats de l’Estudi nutrigenòmica de l’efecte de compostos polifenòlics del cafè en cèl·lules tumorals humanes, realitzat pel Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Farmàcia de la UB, com a projecte de recerca guanyador de la I Beca Cafè, Salut i Nutrició, el consum diari d’una tassa de cafè pot modular el sistema immunitari i protegir davant el càncer de còlon i de mama.

Els investigadors, dirigits per Carlota Oleaga, van tractar models cel·lulars de càncer de còlon i mama amb concentracions d’àcid cafeic i àcid clorogènic equivalents a la ingesta diària d’una tassa de cafè, seguint altres treballs previs sobre la capacitat antioxidant d’aquests compostos.
Els autors van constatar que els àcids cafeic i clorogènic, així com el cafè soluble instantani, també utilitzat en la investigació, no només no tenen un efecte tòxic sobre les cèl·lules en concentracions corresponents a una tassa de cafè al dia, sinó que fins i tot tenen un aparent caràcter protector davant els gens implicats en la resposta immunitària i en la biologia del càncer.

De l’estudi es desprèn que aquests compostos polifenòlics modulen l’expressió del gen STAT5B, que regula la via de senyalització de la prolactina en el desenvolupament dels limfòcits B. Sobre la prevenció del càncer, es demostra que el cafè és capaç de reduir el nivell la proteïna ATF2, que augmenta l’estrès cel·lular.

Ja veieu que el cafè ens ajuda a viure millor i si no fem barbaritats a tenir una millor salut.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació