Enric I. Canela

Llegeixo: “A nivell global, la inversió en recerca de fàrmacs s’ha multiplicat per tres en l’última dècada, mentre que el nombre de nous medicaments s’ha reduït en gairebé un terç. És urgent buscar solucions efectives “. Així ho va assenyalar el Dr José Antonio Sacristán, Director Mèdic de Lilly, durant el IX Congrés de l’Associació de Medicina de la Indústria Farmacèutica Espanyola (AMIF).

Un dels temes que més interès va despertar va ser el abordat en la taula titulada Com aconseguir una investigació de medicaments més eficient?, moderada pel Dr Sacristán. Durant la sessió, Xavier Badia, Director de Outcomes Research d’IMS, va remarcar la necessitat que hi hagi una major comunicació entre reguladors i finançadors i que s’estableixin conjuntament quins són els criteris que garantiran no només el reemborsament, sinó també l’accés dels pacients als nous fàrmacs. En aquesta mateixa línia, Sacristán ha apuntat que aquesta interacció hauria de tenir lloc també dins de les pròpies companyies, entre les àrees de recerca clínica i accés.

Al meu parer la part que he assenyalat en negreta és clau.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació