Enric I. Canela

Fa uns dies vaig escriure Dedicat al nou Govern on parlava del document de referència 14/2010: LA UNIVERSIDAD Y LA EMPRESA ESPAÑOLA de la COLECCIÓN DOCUMENTOS CYD (Fundación Conocimiento y Desarrolo).

Avui el web 3cat24.cat publica, fent referència a aquest document, publica Les empreses espanyoles suspenen la universitat com a motor econòmic i de formació. Bé, les universitats tenen alguns problemes, els enunciava en el meu article, però també és cert que malgrat els seus dèficits, les universitats catalanes estan col·locades en els rànquings internacionals millor que les empreses catalanes. Què passaria si preguntéssim a les universitats que pensen de les empreses respecte a la seva capacitat d’interessar-se per l’economia del coneixement? Per què les empreses no innoven? Per què no fan R+D? Serà per culpa de les universitats?

Què esperen que facin amb els estudiants? Recordo que fa uns 20 anys un important empresari ens suggeria, jo hi era, que forméssim als estudiants adequant-los a un seguit de requeriments que ell plantejava. Ens estava demanant un diplomat de FP.

Potser el país també hauria d’invertir en explicar algunes coses a determinats empresaris. Em deia una persona molt intel·ligent, empresari, que es guanya la vida venen R+D a les empreses, les poques que en volen, que l’oferta la genera la demanda i que, malauradament, l’empresariat està, de mitjana, incapacitat per demanar R+D.

El problema, doncs, és doble. Cal millorar la universitat, però també les empreses han de canviar. Potser mirar una mica a fora. Nosaltres ho fem, sabem que hem de canviar i els governs no ens permeten canviar. Ells ho poden fer sense esperar lleis.

Una resposta a “Abans de voler millorar als altres intenta millorar tu”

  1. a 18 des. 2010 a les 8:27 Joan Gil Oliveras

    Exacte.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació