Enric I. Canela

Segons el secretari general de Política Universitària, Màrius Rubiralta, el govern espanyol aprovarà l’Estatut de l’estudiant universitari d’aquí a pocs dies”, segurament abans de Nadal.

El Ministeri d’Educació ha fet la seva feina. Toca. És un tema que no em fa feliç perquè consolida un model centralista de l’Estat. Clar que potser no cal amoïnar-se perquè intentar que l’Estat espanyol no sigui centralista és com voler que els remugants es reprodueixin per partenogènesi.

2 respostes a “Aviat l’Estatut de l’Estudiant universitari espanyol”

 1. a 16 des. 2010 a les 3:02 José María

  Ja toca, la LOM-LOU va donar de plaç un any (fins primavera de 2008) per aprovar-lo.

  Ara ja només els falta acabar amb l’Estatut del PDI universitari (ME, porta 3 anys a la cuina, la LOM-LOU també donava de plaç per aprovar-lo fins primavera de 2008), el RD de doctorat (ME, porta 2 anys a la cuina després de l’embolic del 1393/2007), la “Ley de la Ciencia” (MICINN, porta 3 anys a la cuina, i és tan important que no es votarà al ple del Congrés dels Diputats), els RD i reglamentacions que desenvolupen la LCTI (MICINN, tot i que dubto que els acabin abans de les eleccions generals – de fet ni faran veure que els intenten treure, segurament).

  I ja posats, podrien convocar les FPU (ME, ja han arribat rumors que portaran “sorpreses”: seran 3 anys?, consolidaran el -5% del sou?, requeriran el màster per demanar-les?). Abans es convocaven al setembre i resolien al desembre, ara no se sap quan es convoquen i resolen al desembre… de l’any següent. Ah, i si s’avorreixen, no estaria malament recuperar els postdocs a l’estranger (ME), que la darrera convocatòria va ser a l’abril de 2009, i ja es donen per desapareguts.

 2. a 16 des. 2010 a les 12:32 enriccanela

  José Maria,
  Sí, toca. El del PDI és ja una burla.I els calendaris de les beques una aixecada de camisa. Les intencions i els discursos són molt bonics però la gestió de les realitats un desastre.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació