Préstec absurd


Enric I. Canela

Llegiu amb molta cura el que segueix, després aneu al final.

El Govern en funcions ha aprovat avui autoritzar la signatura d’un conveni entre el Ministeri d’Educació i la Generalitat de Catalunya per al finançament dels set projectes catalans seleccionats com a Campus d’Excel·lència Internacional.

Segons aquest acord, el ministeri concedirà un préstec a la Generalitat de 19,1 milions d’euros, que s’hauran de repartir entre les universitats públiques guardonades amb aquest segell de qualitat, de la manera següent: projecte Campus Energia UPC, de la UPC (3 milions d’euros); Campus UPF-Icària Internacional, de la UPF amb la col·laboració de la UOC (4 milions d’euros); Health Universitat de Barcelona Campus (3 milions); Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud, de la Universitat Rovira i Virgili (3 milions); Barcelona Knowledge Campus, de la UB i la UPC (2,2 milions d’euros); UAB CEI: Apuesta por el Conocimiento y la Innovación, de la UAB (2,6 milions), i Campus Íberus, Campus de Excelencia Internacional del Valle del Ebro, per la participació de la Universitat de Lleida (1,3 milions d’euros).

El programa Campus de Excelencia Internacional del govern espanyol té l’objectiu de promoure l’excel·lència docent i científica, la internacionalització del sistema universitari i la seva implicació en el canvi de model econòmic basat en el coneixement i en la millora de la innovació, buscant, a més, situar a aquestes universitats entre les millors d’Europa i als seus campus entre els de més prestigi internacional.

En la convocatòria d’aquest any, les universitats catalanes van aconseguir un gran reconeixement, ja que dels 14 projectes seleccionats com a Campus de Excelencia, cinc tenien participació catalana. A més a més, el jurat va aprovar concedir finançament extra per a dos dels projectes guardonats en la convocatòria del 2009 (el Barcelona Knowledge Campus de la UB i la UPC, i el de la UAB). Per tant, sumant les dues convocatòries que s’han celebrat fins ara, hi ha 7 projectes d’universitats públiques catalanes distingits amb el segell de qualitat. També va ser seleccionada en la primera convocatòria la URL.

Fixeu-vos. Allà a Madrid fan una convocatòria ens donen un premi que ha de pagar la Generalitat i aleshores ens fan un préstec per poder-ho pagar. Ja veieu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació