Enric I. Canela

Llegeixo que l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) de la UPC a Castelldefels invertirà 16 milions d’euros en l’ampliació de les seves instal·lacions. El projecte permetrà al centre passar de 200 a 300 investigadors arribats de tot el món.

Els responsables de l’ICFO han presentat aquest projecte al vicepresident primer del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, a la ministra de Ciència i Tecnologia, Cristina Garmendia, i al conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, durant la visita que han realitzat a les instal·lacions. L’ampliació del centre se sufragarà mitjançant la donació de 16 milions d’euros de la fundació Cellex.

El nou edifici, que es construirà al costat de l’actual, comptarà amb 3.800 m2 i permetrà ampliar la plantilla d’investigadors de 200 a 300. Segons Lluís Torner, director de l’ICFO, el centre compta actualment amb un grup d’elit procedent de 31 països que es reforçarà amb alguns dels millors científics del món en recerca de fotons.

Per la seva banda, el conseller Josep Huguet ha destacat l’aposta de la Generalitat per la creació de centres autònoms d’excel·lència que tenen com a objectiu innovar i buscar un retorn pràctic i econòmic d’aquesta investigació transferint-la a les empreses.

L’ICFO es va fundar el 2002 i treballa en el desenvolupament d’avenços científics basats en la llum que es puguin aplicar en les telecomunicacions, les ciències de la vida i la salut, el medi ambient i l’entreteniment.

2 respostes a “Un nou pas endavant de l’Institut de Ciències Fotòniques (IFCO)”

  1. a 18 des. 2010 a les 4:38 Raquel

    Magnifica noticia! ICFO es l’exemple a seguir. Records des de Londres.

  2. a 18 des. 2010 a les 6:15 enriccanela

    Raquel,
    Sí. Aquest és el camí que han de seguir alguns cenytres. Cal que siguin bons i conolidats i aleshores apostar fort.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació