Cal impulsar l’R+D africà


Enric I. Canela

Fa uns dies ABC va publicar Investigación dice que medicinas africanas no ven la luz por falta de apoyo. És un tema del que he parlat alguna vegada amb gent que es dedica a plantejar temes de col·laboració i en el que crec que les universitats ppodríem jugar un paper clau si ens donessin suport i mitjans.

Investigadors del McLaughlin-Rotman Centre for Global Health de Toronto, finançats per la Bill and Melinda Gates Foundation i Genome Canada, van publicar el dia 12 a la revista mèdica BMC International Health and Human Rights la sèrie d’estudis més completa realitzada sobre el tema i en la qual detallen els problemes i èxits del sector mèdic africà.

Els investigadors canadencs van dir que encara que països i científics africans desenvolupen tecnologies autòctones per respondre a les necessitats mèdiques del continent, molts productes no veuen la llum per falta de comercialització i suport.

Si es vol que el continent africà s’enlairi, cal potenciar la bona feina que fan.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació