El CDTI atorga 156 nous ajuts


Enric I. Canela

Llegeixo que el Consell d’Administració del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), organisme dependent del Ministeri de Ciència i Innovació, va aprovar ahir 156 noves iniciatives d’R+D, 59 de les quals són cofinançades amb el Fons Tecnològic i 6 són ajudes Neotec, amb uns compromisos de finançament públic per valor de 79.460.000 d’euros. Aquests projectes i ajudes mobilitzaran una inversió total que puja a 114.560.000 d’euros.

  • S’estima que el desenvolupament dels projectes aprovats en aquest últim Consell induirà la creació de gairebé 1.000 nous llocs de treball.
  • Aquests projectes han estat promoguts per 153 empreses. Atenent a la grandària de les companyies promotores, el 62% són PIMES, de les quals el 49% pertany a sectors de mitjana i alta tecnologia. D’altra banda, el 48% del total no havia rebut, fins ara, finançament per part d’aquest organisme.
  • Aquest any aquest organisme ha aprovat 2.120 iniciatives d’R+D empresarial i s’ha compromès en finançament directe, entre subvencions i crèdits, 1.240 milions d’euros.

Caldria que en fossin més. Ara hi ha el risc que la xifra baixi a causa de la retallada del pressupost espanyol.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació