Enric I. Canela

El “regal de l’any” per a les universitats va ser l’eliminació de fet del “finançament variable”. Conseqüència: “Todas las universidades públicas catalanas afrontan 2011 con planes de contención económica“.

L’article fa un breu repàs de la situació. Més enllà del que diu l’article, cal veure quina serà la conseqüència de tot plegat. Ens hem complicat la vida amb una canvis de model bastant costosos en el moment en el que els diners s’han rebaixat. Podrem donar una formació millor, igual o pitjor? El meu punt de vista és que dependrà de com ho abordem. Crec que l’escenari, si és vol mantenir o millorar, obliga a reduir el nombre d’estudiants. Així de clar i senzill.

Suposo que algú haurà de fer càlculs realistes. Porto només uns vint-i-cinc anys demanant que es faci una anàlisi del cost real dels plans d’estudi, no és una cosa tant difícil. Veurem si algú es decideix a fer-ho. Fet algú podrà dir, amb coneixement de causa i no tocant d’oïda, que cal fer.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació