Enric I. Canela

Llegia que s’ha publicat un treball (Enrique G. Artero, Francisco B. Ortega, Vanesa España-Romero, Idoia Labayen, Inge Huybrechts, Angeliki Papadaki, Gerardo Rodríguez, Beatrice Mauro, Kurt Widhalm, Mathilde Kersting, Yannis Manios, Denes Molnar, Luis A. Moreno, Michael Sjöström, Frederic Gottrand, Manuel J. Castillo, and Stefaan De Henauw and on behalf of the HELENA study group. “Longer Breastfeeding Is Associated with Increased Lower Body Explosive Strength during Adolescence“. Journal of Nutrition; 140(11): 1989-95; november 2010) que posa de manifest que els adolescents que van rebre lactància materna en néixer presenten més força muscular en les cames que els que van rebre lactància artificial. A més, entre els nadons que sí que la van rebre, la força muscular de les cames va ser major en aquells la lactància materna va durar més temps.

Els autors van preguntar als pares i mares de 2.567 adolescents sobre el tipus d’alimentació que van rebre els seus fills en néixer, i quant va durar aquesta. Els adolescents també van realitzar diverses proves de condició física per avaluar – entre d’altres – la seva capacitat aeròbica i la seva força muscular.

4 respostes a “La lactància materna millora la força muscular dels adolescents”

 1. a 06 gen. 2011 a les 11:52 Oriol López

  Està clar que som mamífers…

  Oriol López

 2. a 06 gen. 2011 a les 1:36 Sophia Blasco

  Aquesta és una més de les avantatges de la lactància materna. Encara que, des del meu punt de vista, el vincle afectiu i la qualitat nutricional són dues de les més importants.

 3. a 06 gen. 2011 a les 2:11 enriccanela

  Oriol,
  A vegades sembla que ho oblidem.

 4. a 06 gen. 2011 a les 2:12 enriccanela

  Sophia,
  Sí, i tant. Aquest només és un dels exemples, demostrats recents, que posa de manifest la qualitat nutricional. Sobre el tema cognitiu i de comportament hi ha altres estudis recents.