Enric I. Canela

Josep Castells Baró escrivia El seu problema es diu 5%. Es tracta d’un reflexió sobre la reducció salarial del 5% aplicada als investigadors del Programa Ramón y Cajal.

Es tracta d’un programa per atreure talent no mediocritat. Els buròcrates governamentals no s’adonen que poc talent atraurem pagant una retribució de 31.600 euros a l’any. Costa fer venir un investigador americà competent per aquest salari.

2 respostes a “Els salaris del investigadors del Programa Ramón y Cajal”

  1. a 11 gen. 2011 a les 3:21 José María

    Suposo que retallaran també les FPI/FPU. Aquests programes són lamentables: el PSOE tenia com a promesa electoral pujar les anualitats dels contractes predoctorals de 16.100 a 23.800 euros/any, i en canvi, des del gener del 2007, ja han reduït el seu poder adquisitiu més d’un 11% (només tenint en compte no-pujades, retallades i la pujada de l’IPC espanyol – a Barcelona i Girona passem del 12%).

    També haig de dir una altra cosa: hi ha centres (/institucions) on aquests salaris (predoctorals i RyC) es complementen per motius diversos, i resulten una mica més atractius. Sí, ara probablement no hi ha diners per a això, però si es vol atreure talent, i es considera les RyC tan estratègiques, potser algú hauria de pensar en posar-los, i així fer les ofertes catalanes més atractives.

  2. a 11 gen. 2011 a les 8:33 enriccanela

    José Maria,
    Probable. Les paraules se les emporta el vent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació