Enric I. Canela

Una gran notícia:

El 15 de gener, s’interposa, davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg, una demanda contra la sentència del TC sobre l’Estatut.

La demanda la presenten l’advocat Jordi Cortada Passola i l’editor i llicenciat en dret Quim Torra i Pla la basen en la vulneració del dret a un procés equitatiu, la imparcialitat i independència del Tribunals reconegut per l’article 6 del Conveni Europeu de Drets Humans (Conveni de Roma, de 4 de novembre de 1954).

L’equip d’advocats que hi ha treballat ha estat dirigit per Antoni Abat, professor de Dret Constitucional Comparat i Teoria Legal a la State University of New York, a Buffalo, i ha comptat amb l’assessorament de Bertrand Mathieu, professor titular de Dret Públic a la Universitat de La Sorbona, París I, president de l’Associació Francesa de Dret Constitucional i Director del Centre de Recerca de Dret Constitucional de França.

L’objectiu del recurs és demanar que s’ordeni al regne d’Espanya que deixi sense efecte la sentència pels motius anteriorment exposats. Alhora, persegueix donar testimoni de les irregularitats processals i polítiques seguides en la tramitació pel TC i mostrar internacionalment aquesta situació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació