Enric I. Canela

Un article de Víctor Aleixandre d’ahir: UOC, Universitat Oberta d’Espanya, comença: La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) s’ha convertit en una veritable enemiga de la llengua catalana, fins al punt que el passat 13 de novembre, durant la cerimònia de graduació del curs 2009-2010, celebrada a l’Auditori de Barcelona, diversos estudiants van interrompre l’acte per denunciar que, d’acord amb la discriminació que practica aquesta Universitat, els professionals del futur que hi estudien no podran exercir la seva activitat en català. Ho expressen així: “Denunciem l’escandalosa discriminació que porta a terme la UOC envers la comunitat catalanoparlant, ja que un 80% de postgraus, màsters, especialitats i doctorats que ofereix aquesta Universitat no es poden portar a terme en la llengua pròpia del país. A més, hi ha casos com els postgraus de l’Àrea de Ciències de la Salut, en què el català és del tot inexistent”.

Us deixo que el llegiu tot, explicant-lo no aportaré més del que aporta el magnífic escriptor que és el Víctor. Sí que afegiré que la situació dels postgraus a Catalunya és molt greu, escandalosa, “la nostra internacionalització” és parlar espanyol. Potser Mas-Colell recuperarà l’IGSOC. Podeu recordar la iniciativa a Roda el món i torna al món, això si tard.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació