Enric I. Canela

Ens diu La Vanguardia que el Govern de la Generalitat està decidit a posar punt final a l’actual model de control i gestió de les universitats, conegut com governança. Però no ho vol fer sol. El Departament d’Economia i Coneixement busca un pacte entre tots els sectors de l’educació superior per dissenyar un nou sistema dins de la universitat. L’elecció i atribucions del rector, el paper dels consells socials i del claustre, la designació dels degans i caps de departament o els processos de presa de decisions són alguns dels punts que s’han de revisar, ha explicat a ‘La Vanguardia’ el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà.

La idea de Castellà és obrir un debat públic i consensuar el nou model de governança català abans de les eleccions generals del 2012. D’aquesta manera Catalunya podrà “fer front comú” i influir en el debat parlamentari que hauria d’iniciar en la pròxima legislatura. La governança de la universitat està regulada per una llei orgànica, la LOMLOU, aprovada el 2007. Qualsevol modificació sobre això depèn en última instància del Govern, però això no treu que Catalunya hagi de preparar i intentar introduir el seu model, o un de molt semblant, en la legislació estatal, opina Castellà.

Bé, estem en la bona línia. Cal veure com es posen tots d’acord, no serà tasca fàcil.

Una resposta a “Els plans de la Generalitat sobre el govern de les universitats”

  1. […] La edició en paper de La Vanguardia publica La Universidad la hora del cambio. Tracta de com veuen les rectors les possibles reformes de la universitat catalana i en certa forma és una resposta a un article d’ahir en el que parlaven del propòsit de la Generalitat de fer el possible, amb consens, per millorar el model de gestió de la universitat (veure Els plans de la Generalitat sobre el govern de les universitats). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació