Enric I. Canela

La edició en paper de La Vanguardia publica La Universidad la hora del cambio. Tracta de com veuen les rectors les possibles reformes de la universitat catalana i en certa forma és una resposta a un article d’ahir en el que parlaven del propòsit de la Generalitat de fer el possible, amb consens, per millorar el model de gestió de la universitat (veure Els plans de la Generalitat sobre el govern de les universitats).

La prudència i saber fer polític de Toni Castellà, el secretari d’Universitats i Recerca, en els primers contactes i declaracions, pot ajudar a desencallar una qüestió que amoïna. Cal una mica de saber fer polític per endreçar una situació enquistada.

La reforma essencial però fins que la universitat no es tregui de sobre determinats problemes lligades més a com està organitzada la funció pública a l’Estat espanyol les coses seran difícils. L’elecció del rector està aviciada per temes d’interessos de col·lectius sindicals més que per problemes propis de la docència i la recerca. La llei espanyola és un karma del que ens hauríem d’alliberar.

En tot cas lloem que les coses es portin amb prudència i pel camí del diàleg, això si, sense deixar d’avançar pel camí correcte, cal canviar coses.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació