Enric I. Canela

Ahir es va fer pública la resolució de les Advanced Grants que concedeix l’European Research Council (veure Èxit català en la convocatòria de les Advanced Grants). Catalunya n’ha obtingut set. La Vanguardia ho valora amb un editorial i reclama una política científica adequada. Potser s’equivoca en insinuar una política concentradora, no hi ha molta feina a fer encara.

L’editorial:

L’anunci de les subvencions científiques més prestigioses d’Europa fet ahir pel Consell Europeu de Recerca confirma que Barcelona i la seva àrea metropolitana s’han convertit en el principal pol d’excel·lència científica del sud d’Europa. Però no és moment de triomfalismes. Les actuals estretors pressupostàries, mal gestionades, poden asfixiar els nuclis d’excel·lència que han començat a despuntar en uns pocs centres de recerca i universitats. Per protegir aquests nuclis, cal introduir mecanismes d’avaluació rigorosos que indiquin de manera inequívoca quins són els centres o grups de recerca que cal consolidar. Aquests mecanismes d’avaluació deixaran inevitablement en evidència a altres centres el rendiment científic no es correspon amb les inversions que han rebut. Caldrà decidir llavors si alguns d’aquests centres es fusionen amb altres, si es redueixen els seus pressupostos o fins i tot si es tanquen.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació