Enric I. Canela

A sota reprodueixo unes frases significatives d’una notícia del Ministeri de Ciència i Innovació. He dit sovint que el govern espanyol és un autèntic desastre i sort tenim que Cristina Garmendia ha salvat els mobles. Gràcies a la insistència i determinació de la ministra possiblement quan passi la crisi podrem redreçar la recerca, el desenvolupament i la innovació i tornar a créixer. Preguem perquè aconsegueixi que l’any vinent les coses siguin millors o, si més no, es mantinguin.

Una altra cosa que destaca del Ministeri de Ciència i Innovació és la capacitat d’elaborar les notícies i posar-les totes ràpidament a un web de magnífica qualitat, tot i que a l’apartat més tècnics, de projectes i ajuts hi ha alguna cosa a millorar. És evident que un bon gabinet de comunicació ha de destacar les bones actuacions i minimitzar les coses que no van bé, segur que algunes notícies les podem mirar de diferent manera. De totes formes, com m’he manifestat sempre, criticant el que em sembla malament i lloant el que m’agrada, reitero que penso que la ministra està fent una molt bona feina. Alguns companys no pensen igual, però quan has estat en algun càrrec de govern, per petit que sigui, saps de les dificultats de fer i decidir quan els recursos son escassos. Ho penso i ho dic. M’alegra ser lliure per poder dir el que penso.

Aquí la notícia:

El Ministeri de Ciència i Innovació va invertir el 2010 un total de 3.150 milions d’euros en ajudes a la innovació, un 54% més que l’any previ. Els ajuts, repartides en dues grans actuacions: convocatòries i convenis, van tenir com a principals beneficiaris a les empreses, a més de parcs científics i tecnològics, plataformes tecnològiques, universitats i organismes públics d’investigació, entre d’altres.

El desglossament d’aquests ajuts inclou 890 milions d’euros en convocatòries, fet que suposa un 138% més que el 2009, 1.020 milions en convenis per al foment de la innovació, que es van incloure per primera vegada, i 1.240 milions en ajudes a la R+D empresarial gestionades a través del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI).

Els 890 milions d’euros destinats a convocatòries han aconseguit mobilitzar 2.000 milions d’euros de capital privat, generar 64.000 llocs de treball (16.000 d’ells, directes) i crear 2.200 noves empreses innovadores o que comencen a introduir activitat innovadora en els seus processos.

Podeu llegir-ho tot.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació