Enric I. Canela

El País publicava l’altre dia l’article El proyecto universitario europeo choca contra la crisis económica en el que explicava que la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior s’està fent en un moment de retallades pressupostàries en la majoria dels estats. signants dels compromisos. L’article bé a causa de la publicació de l’informe de l’European University Association (EUA) titulat Impact of the economic crisis on European universities (January 2011).

Al Regne Unit, Letònia, Itàlia i Grècia és on els retallades són mes dràstiques. De fins al 10% a Irlanda, Islàndia, Estònia, Romania, Lituània, República Txeca, Croàcia i Macedònia. A Bèlgica i Àustria no els s’han donat els recursos promeses. Tot i que tinença uns quants estudiants més Noruega, Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Països Baixos, Polònia i Suïssa no han patit retallades. L’Estat espanyol no el citen, vés a saber per què. De moment la retallada general ha Estat la qual corresponen Als Salaris. A Catalunya no pagant Els diners Als que el Govern s’havia compromès.

Les universitats de dos països europeus, amb independència de Bolonya, sortiran previsiblement de la crisi en millors condicions per competir en el món. Són França i Alemanya, que lluny de congelar o reduir pressupostos, els han augmentat: a França van ser 11.000 milions extra l’any passat i 4.700 milions aquest, i a Alemanya, 3.500 milions fins al 2015. Són més llestos perquè de crisi tenen la mateixa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació