Enric I. Canela

Les opinions de Marisa Alonso les comparteixen molts investigadors que estan fora. No saben com fer-s’ho per tornar. Alguns ni ho volen però altres sí. Les possibilitats de retorn en condicions no són massa.

Marisa Alonso (31 anys), farmacèutica que fa anys que treballa a l’Institut Paterson per a la Investigació del Càncer a Manchester (Regne Unit), després d’estar a Nashville (EUA) i Glasgow (Escòcia), diu que ‘Tornar a investigar a Espanya no és per ara una opció ‘

Diu que allà la crisi també es nota, però no de la manera com s’està notant a Espanya. Va anar allà amb la idea de completar un postdoctorat de tres anys i després tornar, però diu, sincerament, ara que ha passat aquest temps, tornar no és una opció”. Diu: Tinc 31 anys i la gent que està tornant és de 40. Admet que no pot competir amb ells. Comenta: No pots ni tan sols somiar amb tenir una plaça estable – no dic funcionària, eh?, dic mitjanament estable fins que tens 30 i molts o 40. Això fa que molta gent no vulgui tornar.

 

 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació