Llegia que científics de la Universitat de Granada han demostrat que la musicoteràpia, unida a una sèrie de tècniques de relaxació amb imatges guiades, disminueix notablement els símptomes associats a la fibromiàlgia, com el dolor, la depressió i l’ansietat, per la qual cosa millora la qualitat de vida d’aquests pacients.

Un estudi experimental, pioner a tot Europa, ha posat de manifest que aquestes dues tècniques milloren el benestar i el poder personal del malalt, que té la possibilitat, així, de participar en el procés de la seva pròpia curació.

Tenia interès per saber quina música els feien sentir. He anat al treball original (Effect of Music as Nursing Intervention for People Diagnosed with Fibromyalgia. María Dolores Onieva-Zafra, Adelaida María Castro-Sánchez, Guillermo A. Matarán-Peñarrocha, Carmen Moreno-Lorenzo; Pain Management Nursing, published online 29 November 2010)iallà diu que era una mescla de música clàssica i salsa, no sé quins títols. M’agrada.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació