Enric I. Canela

Llegia a Ara que la dieta mediterrània pot anar associada a ritmes més lents de deteriorament mental en la gent gran. Alguns estudis previs han suggerit que la dieta té efectes beneficiosos per al cervell, però les proves no eren conclusives. Un nou informe (Adherence to a Mediterranean-type dietary pattern and cognitive decline in a community population, Christine C Tangney, Mary J Kwasny, Hong Li, Robert S Wilson, Denis A Evans, and Martha Clare Morris. Am J Clin Nutr 2010 ajcn.007369; First published online December 22, 2010. doi:10.3945/ajcn.110.007369) ha analitzat dades d’un estudi continuat de 3.790 habitants de Chicago de 65 anys i més que va començar el 1993. Els investigadors van examinar l’agudesa mental dels subjectes en intervals de tres anys, i van seguir la seva adhesió a la dieta mediterrània en una escala del 0 al 55.

Les altes puntuacions en l’adhesió a la dieta anaven associades amb ritmes més lents de declivi cognitiu, fins i tot després de controlar per factors com el tabac, l’educació, la obesitat, la hipertensió i altres factors.

Ja sabeu que la dieta Mediterrània no és menjar qualsevol cosa al costat del mar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació