Enric I. Canela

Ahir en parlava (veure Els empresaris que volen pontificar sobre la universitat). Seguim amb el problema del govern d eles universitats. Jaume Porta, ex-rector de la UdL, escriu a La Vanguadia Gobernanza y rectores.

Jaume Porta diu: El problema de la Universitat de Barcelona amb el president del Consell Social potser deixi veure la punta d’un iceberg: la crisi d’uns consells socials creats sense tradició a Espanya, obligats a un laisez faire o l’enfrontament amb els agents més dúctils de la institució , estaria servida. Un canvi en la governança requerirà la participació dels agents implicats i una voluntat d’acord polític, de la qual sembla que estem lluny.

Jo crec que sí, però no només. El problema no és la manca de tradició, el problema és que un consell social no és un lloc per posar persones per fer-les veure que els partits el donen importància. L’elecció dels membres és cabdal i en aquest país no n’hi ha tradició. Per altra banda, les organitzacions empresarials, els sindicats, etc. No, no és això.

Sí als consells socials, però la reflexió l’han de fer els que nomenen els membres i fan les normes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació