Enric I. Canela

Llegeixo que el Consell Social de la Universitat de Barcelona ha aprovat aquest divendres el pressupost de la UB per a l’any 2011, que ascendeix a un total de 379,41 milions; pressupost que prèviament va aprovar el Consell de Govern el passat 14 de desembre.

La Universitat de Barcelona ha presentat de nou un pressupost en equilibri, i amb una xifra global similar a la de l’any passat. No obstant això, aquest equilibri pressupostari resta subjecte a la premissa que el Govern de la Generalitat de Catalunya mantingui el nivell de finançament per objectius en les mateixes xifres que en l’avaluació de 2009. Això significa que el Govern hauria d’ingressar 25 milions d’euros a la Universitat de Barcelona al llarg del 2011, en concepte de finançament per objectius.

Aquesta incertesa ha portat també el Consell Social a aprovar inicialment una retenció de crèdit preventiva del 7,5 milions d’euros per, si escau, poder disposar de mesures per reduir o controlar un possible dèficit, en funció del finançament públic que aprovi la Generalitat per a la UB. Així mateix s’ha presentat el Pla d’ajustament econòmic del pressupost 2011, elaborat per la Gerència, que inclou propostes i que afecta tant la cerca d’ingressos com la disminució de despeses.

Ha trigat a aprovar-se ja que el Consell de Govern ho vàrem aprovar al desembre. Suposo que les tenses relacions que hi ha han implicat l’endarreriment. A més calia pactar aquesta retenció. Imagino que el Govern ha dit alguna cosa.

Una resposta a “El pressupost de la UB aprovat pel Consell Social”

  1. […] Tot fent el càlcul us proposo una pista que us contextualitzarà el resultat. Feu un cop d’ull a la xifra que apareix a l’article que publicava el professor Enric Canela sobre el pressupost anual de la Universitat de Barcelona. Enllaç. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació