Enric I. Canela

Llegeixo que el Grup Godó ha creat el premi Vanguardia de la Ciència. La iniciativa s’inspira en l’exemple de la revista Science, que cada desembre designa un “Avanç de l’any” per reconèixer la recerca científica més important dels dotze mesos anteriors. Es tracta d’un premi honorífic que contribueix a donar visibilitat a algunes de les investigacions més destacades del món.

El criteri de selecció no és que els investigadors siguin de nacionalitat espanyola sinó que el director o el primer autor de la recerca, siguin de la nacionalitat que siguin, treballin en un centre de recerca d’Espanya.

Un comitè científic assessor, format per sis experts que procedeixen de diferents disciplines i que tenen una visió àmplia de la recerca científica, ha seleccionat vuit finalistes entre els quals els lectors podran votar a un dels vuit candidats.

El premi s’atorgarà a partir d’un vot ponderat entre les opinions dels lectors, que es valoraran en un 50%, i les del comitè científic assessor, que es valoraran en un altre 50%.

Formen part del comitè assessor el biòleg Jaume Bertranpetit (director de la institució Icrea), el metge Pedro García-Barreno (membre de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals i de la Reial Acadèmia Espanyola), el bioquímic Joan J. Guinovart (president de la Confederació de Societats Científiques d’Espanya), el químic Luis Oro(catedràtic de la Universitat de Saragossa); l’economista Rafael Repullo (director del Centre d’Estudis Monetaris i Financers), i el físic Lluís Torner (president de la Associació Catalana d’Entitats de Recerca).

M’ha costat trobar on votar. Heu d’anar a aquest enllaç.

M’ha sorprès la tria dels sis candidats. Era difícil. També he trobat a faltar algun enllaç per conèixer els candidats o, si més no, un breu currículum. Potser hi és en algun lloc però no l’he vist.

Jo ja he votat, ho he fet per Ricard Solé i Francesc Posas las que ja em vaig referir no fa gaire (veure Computació cel·lular a la UPF). El seu treball, del que podeu trobar referència al meu enllaç o al diari AVUI que diu: Dos equips d’investigadors del departament de ciències experimentals i de la salut de la Universitat Pompeu Fabra publiquen avui a la revista Nature un article en què expliquen els resultats d’una recerca innovadora en el camp de la biologia sintètica. Els grups liderats per Ricard Solé, director del laboratori de sistemes complexos de la UPF, i Francesc Posas, director de la unitat de senyalització cel·lular, han demostrat que mitjançant múltiples combinacions de cèl·lules modificades amb enginyeria genètica, es poden aconseguir sistemes biològics amb capacitat de decisió segons uns criteris predefinits. També informació més tècnica aquí.

Una resposta a “Ja he votat al I Premi Vanguàrdia de la Ciència”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Miquel Solà, enriccanela. enriccanela said: Enric I. Canela » Blog Archive » Ja he votat al I Premi Vanguàrdia de la Ciència: http://bit.ly/gGDqdy via @addthis […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació