Enric I. Canela

Segons Cristina Garmendia Espanya no tem una “fuga de cervells” per l’oferta alemanya de contractar joves espanyols qualificats (veure Tens estudis, estàs a l’atur? Alemanya és el teu destí) ja que Espanya és un país que atrau talent.

Garmendia ha apuntat que la proposta alemanya ha estat ben rebuda pel Govern espanyol perquè tot el que signifiqui oportunitats per als nostres professionals ho anem a donar suport, però va insistir que Espanya actualment és un dels països triats per investigadors europeus per completar la seva formació.

Segons la ministra, un de cada quatre beneficiaris dels programes de formació en recerca a Espanya és estranger, majoritàriament d’origen europeu.

A més, ha dit que el 96 %t dels doctors investigadors té feina i el 80 % diu estar satisfet amb la seva condició laboral.

Segurament Espanya atreu talent per fer recerca però no dóna feina. De què treballen els enginyers? Pregunteu als llicenciats de moltes carreres. La desocupació juvenil com està? No sé si els joves tenen ganes d’anar a Alemanya però allà hi ha més feina qualificada.

4 respostes a “Anar a treballa a Alemanya, no anar a treballar a Alemanya…”

 1. a 31 gen. 2011 a les 11:12 JuanMa

  El que és curiós és que tenim l’índex de fracàs escolar més alt d’Europa, i els que marxen són els que no han fracasat… Quin futur més maco!!!!!

 2. a 31 gen. 2011 a les 11:44 Enric I. Canela

  JuanMa,
  Tot un detall. Per servir taules i posar maons…

 3. a 01 febr. 2011 a les 12:16 Eduard

  Suposo que l’estadística es deu referir als doctors que treballen a Espanya, no al total de doctors formats a Espanya… Ja posats m’agradaria veure la l’estadística de doctors que treballen com a tals a Espanya.

  Espero que la ministra tregui aquestes estadístiques per calmar ànims, però seria preocupant si es creu que refleixen la realitat.

 4. a 01 febr. 2011 a les 7:29 Enric I. Canela

  Eduard,
  El tema essencial és la sobrequalificació. La majoria dels doctors no treballen de doctors i una elevada proporció de llicenciats està fent feines d’FP.
  Al personal tècnic de la universitat n’hi ha.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació