Benvinguda Mrs Merckel


Enric I. Canela

No és de Berlanga.

Certament el govern espanyol no encerta una. Fa temps que haurien d’haver canviat tota la regulació dels col·lectius professionals i adaptar-la als registres europeus.

Llegeixo que els Enginyers Industrials espanyols agraeixen la voluntat del Govern Federal d’Alemanya de contractar enginyers espanyols i asseguren que l’Executiu espanyol prepara una futura Llei de Serveis Professionals, que situarà a l’enginyeria espanyola en el “furgó de cua” de les economies desenvolupades.

Són les consideracions que el col·lectiu d’enginyers ha fet un dia abans que la Canceller Angela Merkel visiti Espanya. El col·lectiu sosté a més que l’actitud del país germànic és un reconeixement a la formació, a la vàlua professional i a la reputació internacional dels enginyers espanyols.

Amb aquest motiu els presidents del Consell General i la Federació d’Associacions d’Enginyers Industrials han lliurat avui al Ambaixador Alemany, Reinhard Silberberg, una carta dirigida a la Canceller Federal en la que li han ofert la col·laboració de les institucions professionals de l’Enginyeria Industrial espanyoles.

Així mateix, sostenen que el Govern està preparant una futura Llei de Serveis Professionals que, combinada amb la caòtica situació a la qual s’han abocat els estudis universitaris d’enginyeria, situarà a l’enginyeria espanyola en el “furgó de cua” de les economies desenvolupades, si ningú no hi posa remei. Serà una degradació de l’enginyeria espanyola que unida al dèficit que hi ha a Europa de professionals del sector, acabarà incidint, de manera encara més negativa, en el propi progrés tecnològic i industrial de tota la Unió Europea, sostenen.

A més, han recomanat a Merkel que aprofiti aquest moment per contractar el major nombre d’enginyers espanyols, alhora que li han demanat que traslladi a l’Executiu espanyol la profunda preocupació dels enginyers i la desesperació dels joves estudiants d’enginyeria davant la “desconsideració” del Govern d’Espanya.