Enric I. Canela

Llegeixo al web de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) de la UB que investigadors de l’Institut han demostrat que una combinació de tres antioxidants, la N-acetilcisteina, l’àcid lipòic i la vitamina E reverteix els símptomes principals d’una greu malaltia neurològica anomenada adrenoleucodistròfia lligada a X, com el deteriorament de l’aparell locomotor. La investigació és la base d’una patent i d’un assaig clínic que el Ministeri de Sanitat finança amb 100.000 euros. La seva publicació ha estat acceptada per la revista Annals of Neurology que ha avançat l’article en la seva versió electrònica (Jone López-Erauskin, Stéphane Fourcade, Jorge Galino, Montserrat Ruiz, Agatha Schlüter, Alba Naudi, Manuel Portero-Otin, Reinald Pamplona, Isidre Ferrer i Aurora Pujol. Antioxidants Halt Axonal Degeneration in a Mouse model of X-Adrenoleukodystrophy. Annals of Neurology. 2011 Jan 11).

L’estudi s’ha dut a terme en un model de ratolins que reprodueix la malaltia. Després de rebre el còctel d’antioxidants, molts d’aquests animals fins i tot han superat l’estat físic dels ratolins sans.

La investigació ha estat coordinada per Aurora Pujol, investigadora ICREA i cap del grup de malalties neurometabòliques de l’IDIBEL.

Una mostra més de la bona qualitat de la recerca que es fa a casa nostra i de la bondat del programa iCREA.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació