Enric I. Canela

Podeu llegir que la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha aprofitat la cimera bilateral amb Espanya per enunciar els eixos de reforma que exigirà als països de la zona euro a canvi d’ampliar el fons d’estabilitat financera. Un pacte per la competitivitat, que començarà a discutir demà a Brussel·les i s’aprovarà a finals de març, se centrarà en harmonitzar polítiques d’innovació, sistemes de seguretat social, imposició sobre societats i costos laborals unitaris.

El tema està ben clar. Hi ha dues coses que estan inversament relacionades, els salaris i la innovació. L’augment de innovació fa augmentar la competitivitat i l’augment dels salaris la disminueixen. Sense una aposta per la innovació només queda reduir salaris. Altrament no es vendrà ni pa. Bé, el comprem aquí perquè França ens cau lluny.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació