Enric I. Canela

A veure si funcionarà i s’augmentarà la transferència de coneixement a la societat. Formar emprenedors no és senzill si no es comença de ben aviat. És un tema cultural i el sistema no ho afavoreix.

Llegeixo que la UB, la UAB, la UPC, la UPF, la UOC, la URV, la UdG, la UdL i la UVic han creat la Xarxa d’Emprenedoria Universitària. Es tracta d’una iniciativa per dur a terme, de manera coordinada, accions de foment de l’emprenedoria amb l’objectiu de contribuir a la detecció de talent emprenedor i a la creació de vocacions empresarials en la comunitat universitària. La posada en marxa de la Xarxa gaudeix d’una subvenció del Departament de Treball, ara Departament d’Empresa i Ocupació, en el marc de la convocatòria d’ajuts a Projectes Innovadors relacionats amb la millora de la qualitat de l’ocupació i la cohesió social a Catalunya. Els projectes seleccionats s’insereixen en el marc del Programa Operatiu del FSE de Catalunya 2007-2013 i tenen un encaix estratègic amb el Pla Inicia.

La Xarxa d’Emprenedoria Universitària, que lidera la UB a través de la Fundació Bosch i Gimpera, té quatre línies estratègiques: motivar i fomentar l’esperit emprenedor a la universitat catalana; donar suport i promoure idees innovadores en projectes empresarials sorgits en l’entorn universitari; fer créixer i consolidar iniciatives empresarials, i generar coneixement que pugui subministrar recursos i dispositius orientats a valoritzar l’emprenedoria universitària. Els principals objectius de la Xarxa són augmentar la inversió en capital humà millorant habilitats i competències clau en emprenedoria entre l’alumnat; millorar l’oferta formativa universitària; racionalitzar recursos econòmics i materials mitjançant la coordinació entre els membres de la Xarxa; fomentar l’establiment de vincles territorials i la interacció entre les universitats i amb les empreses; i multiplicar el coneixement en matèria d’emprenedoria a Catalunya.

6 respostes a “Emprenedors universitaris, en manquen”

 1. a 05 febr. 2011 a les 10:29 Elisenda

  Hola Enric,

  Si, el projecte està liderat pel Jaume Valls, director del Departament d’Empresa de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB. Estem molt contents!

 2. a 05 febr. 2011 a les 10:46 Enric I. Canela

  Hola Elisenda,
  I tant que el conec. El cap més clar que he vist sobre aquests temes.
  Fa una falta això!
  Fins aviat.

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Jordi Poater, enriccanela. enriccanela said: Enric I. Canela » Blog Archive » Emprenedors universitaris, en manquen: http://bit.ly/dQeodr via @addthis […]

 4. a 06 febr. 2011 a les 10:44 Miquel Duran

  Comparteixo l’opinió sobre en Jaume Valls, exprofessor de la Universitat de Girona abans de ser-ne de la Universitat de Barcelona. I a més, un excel.lent company. Segur que aquest projecte tindrà èxit!

 5. a 06 febr. 2011 a les 11:32 Enric I. Canela

  Miquel,
  Bon pedrera!

 6. […] dia ho anunciava ben content a Emprenedors universitaris, en manquen. M’hagués agradat assistir-hi però avui em tocava classe. Em sap […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació