Enric I. Canela

Segons el titular de la secretària d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, proposaran a les universitats una reducció significativa dels més de 400 màster existents en l’actualitat, en un esforç de racionalització de l’actual mapa d’estudis superiors.

La proposta i la decisió de reduir els màster serà del Govern, encara que les universitats podran aportar els seus diversos punts de vista al respecte. Ha dit que el futur de les titulacions o és compartit o no serà, i ha argumentat la necessitat de disminuir el nombre de màster i reorganitzar per centres, sense que cap universitat surti perdent.

Aquest és un dels ambiciosos objectius que s’ha proposat Antoni Castellà aconseguir en el termini d’un any.

La meva opinió és que és necessari però el que no és possible és que cap universitat surti perdent. Crec que l’única forma seriosa és plantejar una avaluació, tenint en compta demanda, de la seva qualitat seguint paràmetres internacionals. Car i lent però adequat.

6 respostes a “Suprimir màsters sí, però avaluar-los primer”

 1. a 06 febr. 2011 a les 11:03 Jesus Colprim (Lequia-UdG)

  Absolutament d’acord! pero no escollim paràmetres esbiaixats i que es facin en termes de qualitat acadèmica, de recerca i adaptats a l’entorn català. Caldrà, evidentment, diferenciar-ne els criteris en funció de si son màsters de recerca, professionalitzadors o mixtes (?).

 2. a 06 febr. 2011 a les 11:16 Enric I. Canela

  Jesus,
  Totalment d’acord.

 3. a 07 febr. 2011 a les 10:20 Criteri

  Primer, moltes gràcies per la informació. Segon, perdona, perquè després ja vaig sospitat que podia haver-hi confusió amb el “pa” de figues. Em referia al producte aquell fet de figues, panses, i diversos fruits secs, tots premsat, en format rodó o barreta.
  (tot això ve donat quan vaig sentir un que em deia que els tuaregs amb uns dàtils passen el dia:)

 4. a 07 febr. 2011 a les 1:20 cata.ponce

  Quizás soy muy conservadora, pero lo de suprimir enseñanzas me produce pavor. No sé, creo que hay que seguir apostando por cursos formacion, ya sean de FP o grados universitarios, porque preparan a la gente para que sean profesionales. Siempre que no hay dinero recortan en cultura o en educación, y esto nos pasará factura.

 5. a 07 febr. 2011 a les 8:01 Enric I. Canela

  Hola,
  Això sí. De totes formes, pots mirar sempre, en aquelles taules, si tene els micronutrients. Viamines A, C, D, E i K i els minerals. També les vitamines del grup B: Tiamina, Riboflavina, Niacina, Àcid pantoènic, Fosfat de piridoxal (o priridoxamina), Biotina, Folat (vitamina B12 no en tenen més que els animals).
  També àcids grassos pòliinsaturats (els fruits secs en tenen).

 6. a 07 febr. 2011 a les 8:02 Enric I. Canela

  Cta,
  Més que suprimir és que estan repetits i amb pocs alumnes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació