Enric I. Canela

Una bona notícia, tàctica especialment. Ahir escrivia La universitat mai no podrà pagar els parcs científics i tecnològics.

El ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, ha visitat aquesta tarda el Parc Científic de Barcelona (PCB) de la UB, acompanyat, per Dídac Ramírez, rector de la UB i president del PCB, el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà i Fernando Albericio, director general del PCB, entre d’altres. El ministre ha conegut de prop les iniciatives que s’estan duent a terme des d’aquesta institució per apropar l’entorn de la recerca als estudiants universitaris de segon i tercer cicle.

El ministre d’Educació ha fet un recorregut a les instal·lacions de les plataformes, grups de recerca i empreses en què s’estan desenvolupant aquests projectes, entre els quals destaca el programa anual de pràctiques «Passa l’Estiu al Parc!», que complirà aquest any el desè aniversari, en què han participat més de 250 estudiants.

El programa es duu a terme durant els mesos de juliol i setembre, i s’adreça a estudiants universitaris de segon cicle de totes les nacionalitats (la major part són espanyols, un 75 %) que vulguin col·laborar en els projectes que s’estan portant a terme al Parc Científic de Barcelona.

Així mateix, Ángel Gabilondo ha intercanviat impressions amb els responsables d’altres programes de formació per a universitaris que promou el PCB, com ara la Summer School on Medicines, una escola d’estiu que organitzen conjuntament el Parc Científic Barcelona i Oncopôle (França), per tal d’apropar els estudiants que estiguin cursant el doctorat i postdoctorat als diferents aspectes del procés de desenvolupament d’un medicament.

Entre altres programes de formació que ofereix el Parc Científic de Barcelona, destaquen els que s’emmarquen en els diversos convenis que manté amb universitats i centres d’ensenyament superior internacionals per acollir estudiants universitaris dins dels programes Unipharma i Erasmus.

Durant la visita Gabilondo ha dit que estudiarà que els parcs científics puguin tornar el seu deute més tard del previst. Inevitable. És guanyar temps. Com deia ahir, el problema és que si ho han de pagar els parcs amb el seu compte de resultats, serà un retorn impossible. O a 100 anys sense interessos.

 

Una resposta a “El PCB i el pagament dels deutes dels parcs”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by reagrupamentpv, enriccanela. enriccanela said: Enric I. Canela » Blog Archive » El PCB i el pagament dels deutes dels parcs: http://bit.ly/exOPhd via @addthis […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació