Montserrat Caballé


Enric I. Canela

La UB ha investit doctora Honoris Causa Montserrat Caballé. Ha estat un acte molt bonic. Un magnífic discurs, molt endreçat i sistemàtic del catedràtic padrí Xosé Aviñoa, unes emotives paraules de Montserrat Caballé i les sempre afectuoses i plenes de contingut del rector.

Una coral molt bona i un vídeo de Montserrat Caballé cantant a l’any 1965 la Casta Diva de Norma.

Haig de dir que he entrat amb una idea i he sortit amb una altra. He mutat. Pensava, i ho he comentat, que creia que aquest títol només s’ha de donar a qui ha tingut relacions amb la universitat i no ha gent mediàtica pel fet de ser-ho. Consti que sóc abonat del Liceu de fa molts anys i admirador de la soprano.

Després, durant l’acte he anat canviant d’opinió, en veure la implicació de Montserrat Caballé en el que és el matrimoni Barcelona – Art, música en aquest cas. I la universitat de Barcelona és la UB i ens toca a nosaltres prendre la iniciativa.

Bé que la UB es fixi amb l’art com quelcom més del nostre patrimoni científico – cultural.

3 respostes a “Montserrat Caballé”

 1. a 09 febr. 2011 a les 6:34 Claudia

  Thank you for posting this. I agree with you that Madame Caballe richly deserves this honor. Her engagement in research has brought to light many musical masterpieces that had fallen into obscurity. The work she has done in this area, alone, places her far above many other musicians and scholars. Thank you again, Mr. Tan.

 2. a 09 febr. 2011 a les 7:36 Enric I. Canela

  Claudia,
  Thank you by your comment.

 3. a 10 febr. 2011 a les 4:17 Noemí

  vaja…què li ha passat a la UB? Hi deu haver algú de l’Opus Dei!!!
  Aquesta senyora canta per tot arreu. No canta de cantar òpera precisament, sinó que se li veu el llautó. Col·labora amb fundacions “caroitatives” que depenen de l’Opus Dei. La molt hipòcrita. El desaparegut Panikar ja la va veure venir!!!

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació