Xavier Trias i la recerca


Enric I. Canela

Llegeixo que Xavier Trias ha tingut una trobada amb uns 130 representants de les universitats, centres de recerca, escoles de negoci, els regidors del grup municipal i representants del Govern, com el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà. Bona notícia que un candidat a Alcalde de Barcelona s’interessi per aquests tema. Desconeixia la trobada.

Ha criticat avui que el consistori faci la vida difícil als investigadors. Ha defensat posar fàcil per als permisos de residència, habitatges de lloguer a bon preu i crear una escola internacional per als nens dels investigadors, tot això per a un sistema universitari de referència i que aposti per l’excel·lència.

Ha ressaltat la seva obsessió perquè moltes coses no es promocionen, com és el cas del sincrotró Alba. Ha dit que això exigeix que algú surti amb la maleteta a buscar clients i ha apostat per explotar projectes com el ITER, gran repartidor de riquesa.

Ha repartit un fullet en què, entre altres, es proposa fer de Barcelona referent mundial en sanitat i biotecnologia, en universitats i el talent, i aposta per fomentar la cultura científica.

També ha tornat a reclamar que el delegat del Consorci de la Zona Franca sigui designat des de Catalunya i no per l’Estat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació