Enric I. Canela

Fa uns mesos parlava d’Irene Boada a Per què els partits polítics no volen una universitat excel·lent?. Deia que era un bon article.

Ara ha escrit Obrir les universitats. Torno a dir que és un bon article. Escriu bé i és prepara les coses, no sempre passa entre els periodistes. Recomano la seva lectura.

Això sí, en aquest cas haig de posar un però. Fa una descripció molt parcial de la universitat catalana. Les coses que diu són certes en alguns casos i en altres no són com les descriu i segons quines generalitzacions desacrediten la bona feina de la majoria del col·lectiu.

Què diria Irene Boada si ara jo afirmes que els periodistes són uns incompetents caçatitulars? Evidentment encara que hi ha uns quants no penso això.

Crec que la culpa també és nostra per no informar bé, però com he escrit algunes vegades, tenim una magnífica posició internacional en l’àmbit biomèdic i de ciències de la salut. La recerca clínica, preclínica i bàsica en aquest àmbits és envejable. Captem més ajuts internacionals que països europeus de dimensions més grans.

Parla d’oposicions però ja no existeixen. La contractació és ben oberta. Endogàmia? M’ocuparia molt d’espai parlar-ne. Ja ho fet altres cops. Pregunto, es pot contractar bons professional estrangers sense negociar salaris? Algú creu que vindran a preu de saldo? El que es paga als investigadors joves està en la ratlla del mileurisme i els professors sèniors som els pitjors pagats d’Europa (sense Turquia).

La universitat és la suma de molts departaments i cada departament és un món. Les pràctiques i els resultats molt diferents.

La reforma? Imprescindible però mentre la funció pública sigui intocable i les lleis les facin a Madrid, la cosa serà complicada.

Tanmateix, no oblidem que la responsabilitat de la norma no és de la universitat. Les lleis les fan els Parlaments i els governs tenen la seva responsabilitat. Què escoltin i facin. Quan es va fer la darrera llei, la LOMLOU a Madrid, el PSOE no es va atrevir. Massa por a governar.

2 respostes a “Per què es vol donar una visió tan parcial de la universitat?”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by reagrupamentpv, enriccanela. enriccanela said: Enric I. Canela » Blog Archive » Per què es vol donar una visió tan parcial de la universitat?: http://bit.ly/i36MSQ via @addthis […]

  2. […] al món d’Irene Boada. Un article que en el seu dia vaig comentar i criticar durament (veure Per què es vol donar una visió tan parcial de la universitat?). Miquel Duran és amable respecte a aquest article, jo no. Considero que la universitat té molts […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació