Enric I. Canela

Ahir vaig publicar La inauguració de l’Any de la Química i una disminució de les beques de recerca i fent cas d’un article publicat a Redacción Médica i titulat Ciencia quita 16 millones a formación doctoral en I+D, vaig escriure que havia desaparegut el subprogrma Torres Quevedo (1.300 ajudes de tres anys per contractar doctors i tecnòlegs. Cal dir que aquesta publicació em semblava seria i que contrastava el que publicava.

Un comentari d’un amic m’ha fet notar que estava equivocat. Em deia que el subprograma Torres Quevedo no desapareix, només canvia de lloc, para integrar-se en un programa més ampli, amb més diners i que permetrà contractar a més persones (es manté la subvenció per a doctors i es complementa amb crèdit per a llicenciats i FP, una cosa que abans no existia).

No m’agrada publicar incorreccions i si les detecto sempre intento corregir-les. Lògicament he anat a la font per poder donar la referència correctament, cosa que havia d’haver fet abans. La referència és el Programa de Trabajo 2011 del Plan Nacional de I+D+I 2008-2011.

A l’esmentat document es pot comprovar que la Línia Instrumental d’Actuació Programa Nacional de Contratación e Incorporación de Recursos Humanos explica el Subprograma INNCORPORA (veure pàgina 20), que finança la contractació de personal de R+D en el sector productiu. L’any 2011 es convocaran dues modalitats d’aquest Subprograma. En primer lloc, INNCORPORA 2010 (veure BOE), complementària de la convocatòria realitzada l’any 2010 i que finança la contractació de tecnòlegs amb titulació de formació professional de grau superior. La segona modalitat, INNCORPORA 2011, compta amb diverses línies: Torres Quevedo, per a la incorporació de doctors al sector empresarial, Titulats universitaris, per a la incorporació de titulats universitaris tècnics i superiors al sector empresarial, Formació Professional de Grau Superior, per a la incorporació de titulats de formació professional de grau superior al sector empresarial, Escola d’empreses, per a la contractació de tecnòlegs en empreses mitjanes i grans que disposen de centres de formació propis, centres de formació, per a la contractació de tecnòlegs a empreses la formació s’imparteixi en els centres de formació sol·licitants de l’ajut; Intel·ligència internacional, per a la contractació de tecnòlegs a empreses espanyoles per a treballar en els seus filials a l’estranger.

A la pàgina 31 del mateix document es pot veure el cronograma amb les dates aproximades de les convocatòries. El calendari indica que INNCORPORA 2011 hauria de convocar-se dins d’aquesta quinzena de febrer i resoldre’s a l’octubre. Espero que aviat confirmem aquesta convocatòria tan necessària.

Una resposta a “Subprograma Torres Quevedo: esmenant una errada”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by reagrupamentpv, enriccanela. enriccanela said: Enric I. Canela » Blog Archive » Subprograma Torres Quevedo: esmenant una errada: http://bit.ly/dWEkPB via @addthis […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació