Cireres antioxidants


Enric I. Canela

A partir de Consumer d’Eroski he tingut accés a un curiós treball, no tan pel resultats sinó per la concreció. Uns investigadors han demostrat que el suc de les cireres Montmerency (suposo que les del cireres de Sant Climent deuen funcionar igual o millor) millora la recuperació muscular després d’un exercici intens. Les raons que addueixen estan en els flavonoides en general i en particular a les antocianines. Aquests compostos tenen un poder reductor (antioxidant) contrastat.

El treball és: Bowtell JL, Sumners DP, Dyer A, Fox P, Mileva KN.; Montmorency Cherry Juice Reduces Muscle Damage Caused By Intensive Strength Exercise; Med Sci Sports Exerc. 2011 Jan 12.

El consell és que les fruites són un excel·lent suport per a qualsevol esport. Si no es fa esport, també van molt bé. Els productes químics reductors ajuden molt a prevenir determinats danys i a posar remei a altres. Les antocianines són uns productes que estan als vegetals i els confereixen color (no tot el color depèn ni molt menys de les antocianines). En tenen les cireres, bastant, però encara en tenen més les albergínies. Clar un suc de cirera és més agradable de prendre que un d’albergínia.

 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació