Enric I. Canela

Llegeixo que la biotecnologia verda, centrada en l’agricultura i l’alimentació, és una de les més impopulars per la mala imatge dels cultius transgènics. No obstant això, Espanya és el primer productor de blat de moro transgènic d’Europa. Aragó és el principal camp on juga l’equip verd, ja que alberga el major nombre d’hectàrees conreades amb organismes modificats genèticament. Amb una superfície de 76.000 hectàrees, des del país s’exporta el 80% del blat de moro transgènic que es consumeix al Vell Continent.

A Espanya, està aprovada la utilització de 16 varietats d’aquest cereal. Entre els seus beneficis, es troba la reducció de la petjada ecològica, amb una retallada de 14,76 milions de tones de CO2 a tot el món, a més dels 44.000 milions de dòlars que s’han estalviat els 14 milions d’agricultors de 90 països que han utilitzat aquest tipus de llavors en l’última dècada. Agrasys, ubicada a Barcelona preveu llançar un nou cereal, que combina propietats del blat i l’ordi. Newco ha posat en marxa la primera experiència del país a produir a gran escala patates en l’aire, sense necessitat de terra.

Quin honor!

3 respostes a “Aragó és la capital europea dels transgènics”

 1. […] This post was mentioned on Twitter by reagrupamentpv, enriccanela. enriccanela said: Enric I. Canela » Blog Archive » Aragó és la capital europea dels transgènics: http://bit.ly/i84AhI via @addthis […]

 2. a 18 febr. 2011 a les 2:19 Verònica

  Hola Enric
  Com vas?
  et deixo aquest enllaç
  http://revistaeconomiacritica.org/sites/default/files/revistas/n10/3.pdf

  L’article que has copiat de Expansión em sembla que és propaganda per animar a invertir. Per exemple
  segons les dades del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino, la superfície conreada de panís transgènic a l’Estat espanyol ha disminuït de
  79 269 ha a l’any 2008 fins a 67 726 a l’any 2010, és a dir un 15%.Per tant no poden haver 76 000 ha a l’Aragó. L’agricultura industrial de la qual els transgènics formen part i el model de comercialització globalitzat dels aliments son els sectors que més contribueixen al canvi climàtic
  No es pot treure tot tant de context
  una abraçada
  Verònica

 3. a 27 ag. 2012 a les 9:29 Carmen

  No estic d’acord amb els trangenics, i em sap greu que Catalunya i Espanya haguin permès aquest perillós invent cientific, cal pensar que l’alimentació ha ser de qualitat i no perillosa per les prsones ni el medi ambient, i per tant abans de modificar res hi ha d’ahaver-hi molts mes estudis,la qual cosa no interessa ja que tot és un negoci.El tema del medi ambient és, que es vol fer rendir mes del que es possible les collites i aixó és insostenible, per la càrrega tòxica, de pesticides etc.que han de posar als cerelas etc.S’han de conrrear cerelas forts, ue no necessiten pesticides ni cap tipus de tractament com l’espelta, camut ,Xeixa etc blats saludables i no modificats , la contaminació és deguda al sistema ,per mantenir tots els productes quimics i no és veritat, es pot cultivar sense quimics, i si no mireu els productors ecológics de aquests obrim el ulls i diguem no als transgenics i que no ens enganyin mes, i que els aliments que portin transgenics han de tenir l’obligació de posar-ho en el embalatge aquesta és la meva opinió.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació