Les meravelles del zinc


Enric I. Canela

The Cochrane Library acaba de fer públic que el zinc administrat dins de les 24 hores (veure informe complet) de l”aparició dels símptomes d’un refredat comú redueix la durada i severitat en persones sanes. Si es dóna com a complement almenys durant cinc mesos, es redueix la incidència del refredat, l’absentisme escolar i la prescripció d’antibiòtics en els nens. Hi ha la possibilitat que pastilles de zinc puguin produir efectes secundaris. En vista d’això i les diferències en les poblacions, les dosis, les formulacions i la durada del tractament estudiats, es fa difícil fer recomanacions fermes sobre la dosi, la formulació i la durada en què s’ha d’utilitzar.

Una conclusió, però, sí que és clara i segura: Els aliments rics en zinc poden prevenir el refredat. Si busqueu informació, veureu que amb molta, però molta diferència, l’aliment més ric en zinc són les ostres. Clar, probablement pensareu que donar ostres per esmorzar als nens cada dia és passar-se. Un altre aliment, americà, que té una cinquena part que les ostres són el cereals Kellogg’s. En tenen per que se’ls hi ha afegit. Tenen una quantitat raonable els fesols i el gal d’indi. Com veieu per prendre una quantitat elevada cal una dieta una mica rara, encara que per cobrir les necessitats habitualment establertes una dieta variada seria suficient. Cal assenyalar que la recomanació està al voltant de 10 mg/dia tot i que, malauradament aquestes coses no estan determinades com caldria. Si ho voleu provar, potser després de consultar un metge, jo no en sóc i no us diré que penso, podríeu prendre unes pastilles de Zinc dels laboratoris Nature’s Plus.

3 respostes a “Les meravelles del zinc”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Cat Química, enriccanela. enriccanela said: Enric I. Canela » Blog Archive » Les meravelles del zinc: http://bit.ly/gVqWz2 via @addthis […]

  2. a 16 febr. 2011 a les 9:43 Miquel Solà

    El primer compost organometàl·lic va ser el dimetilzinc i el primer intermedi detectat de una inserció C-H del metà a un metall de transició l’hidrur de metilzinc. Més info: http://catquimica.cat/2011/02/11/caracteritzat-el-primer-intermedi-resultat-de-la-insercio-dun-metall-de-transicio-a-lenllac-c-h-del-meta/

  3. a 16 febr. 2011 a les 11:24 Enric I. Canela

    Miquel,
    Gràcies. També vaig seguint la joia de bloc que feu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació