Enric I. Canela

Llegia La mejor receta para prevenir el cáncer. Diu que es pot menjar de tot, això sí amb moderació i diversificació, però en una dieta que serveixi per prevenir el càncer no poden faltar l’all, la ceba, el vi, els tomàquets – millor en suc o salsa -, el te verd i la magrana, segons l’oncòleg francès David Khayat.

Sis anticancerígens d’una llista de deu “indispensables”que es completa amb la cúrcuma – usada amb profusió, aconsella Khayat-, el seleni, les fibres alimentàries, per facilitar el trànsit intestinal, i la quercetina, present a tàperes, cacau, pebre vermell i api. Khayat tanca la seva llista amb alguna cosa que no es menja i que els metges no es cansen de repetir: cal fer exercici físic amb regularitat i, per descomptat, deixar de fumar.

Surt això perquè ha publicat el llibre La biblia contra el càncer. L’autor el presenta dient: Durant trenta anys d’investigacions interminables, de consultes als meus col·legues, els científics més prestigiosos del món, de lectures sovint esgotadores, de contrastar idees i teories amb les ments més insignes en el camp del càncer, he procurat entendre-ho millor per combatre millor i vèncer – més vegades.

He lluitat al costat de milers de malalts, amb una proximitat que sovint semblava veritable amistat (…). Però el resultat segueix sent tràgic. A hores d’ara de la meva vida m’adono que hi ha quelcom que s’hauria d’haver fet molt abans o, almenys, haver-se desenvolupat més: la prevenció. Per això he volgut escriure aquest llibre i condensar-hi trenta anys d’experiències i reflexions.

No l’he llegit però el compraré per tal de contrastar el que dia a dia estudio sobre nutrició i malalties.

2 respostes a “La millor recepta contra el càncer”

  1. a 20 febr. 2011 a les 11:00 Matilde d'Alemanya

    Molt interessant. En el teu últim article sobre el tema, parlaves del peix blau, d’olives… Creus que la llet de soja és recomanable i deixar de banda la de vaca? Molt cordialment, Matilde

  2. a 20 febr. 2011 a les 11:53 Enric I. Canela

    Matilde,
    Jo no en prenc, però hi ha moltes diferències genètiques respecte a la llet. En principi si t’agraden les alternatives: civada mesclada amb avellana millor. Estic estudiant això perquè hi ha informacions per a tots els gustos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació