Les universitats a la xarxa


Estava mirant el 2011 World University Ranking – Top 200 Colleges and Universities in the world. Les universitats de l’Estat estan ben classificades. Les catalanes pitjor.

El rànquing es basa en la popularitat a la xarxa cosa que no té res a veure amb la qualitat acadèmica docent o de recerca.

Les raons que fan que les catalanes estiguin pitjor classificades té a veure amb la utilització de diferents dominis i subdominis. En error que haurien de corregir. Al meu parer haurien de quedar-se amb el .edu i eliminar els altres. La UAB s’hauria de quedar només amb el .cat perquè el domini .edu ja està ocupat per la Universitat d’Alabama.

 

2 respostes a “Les universitats a la xarxa”

 1. a 20 febr. 2011 a les 6:17 Miquel Duran

  Enric, crec que no és ben bé popularitat, sinó número de links, etc.. de google, alexa, … No està ponderat per la mida de la universitat, em fa l’efecte.

  No acabo de creure en aquest rànking, igual que no acabo de creure en un de semblant del CSIC de Madrid. No té res a veure amb l’ús de la xarxa per part de les universitats.

  Certament des del CSIC de Madrid han criticat el múltiple domini d’alguna universitat catalana (la UdG, per exemple). No és aquest, en realitat, el tema.

  Gràcies per fer saber aquesta nova edició del rànking 4icu.

  miquel

 2. a 20 febr. 2011 a les 8:15 Enric I. Canela

  Miquel,
  Bé, això de “popularitat” ho entenia més o menys així. No tenim altra mesura. Control de visites? No en sé gaire d’això, però havia entès que influeix el tema dels dominis.
  A mi em sembla una inutilitat total aquest rànquing com el de webomètrics. Tots tenen defectes, però aquest és un entreteniment per a gent dedicada a aquesta discuiplina. Com comptar els pèls d’un gat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació